Yük konteynerleri taşıma şirketlerinin tercih ettiği ve son yıllarda şehirlerarası taşımacılıkta yaygın olarak kullanılan bir ambalajlama şeklidir. Tercih edilmesinin sebeplerinden biri de yük konteyneri fiyatları diğer ambalajlamalara göre daha uygun ve daha sağlıklı ve dayanıklı olmasıdır. Konteynerler, alüminyum levhalarla kaplanmış ahşap tabanlı ve çelik sac çatılı, uluslararası boyut standartlarına göre yapılmış kasalardır. Dört köşesinde güçlü çelik destek elemanlarına sahiptir.
Kargo konteyneri, tırlara, trenlere, gemilere ve uçaklara kolayca yerleştirilebilecek şekilde tasarlandığından, dünyanın bir ucundan diğer ucuna kutusu açılmadan, yükleme ve boşaltmada kolayca yükleme ve boşaltma yapmakta ve hızlı bir şekilde taşınabilmektedir. Kasa mühürlü olduğundan ve taşıma sırasında asla açılmadığından içeriğinin çalınma veya hasar görme riski yoktur. Ayrıca nakliye sırasında işçilik, paketleme ve sigorta maliyetleri azalır. Konteynerin içinde kargoyu stabilize edecek cihazlar bulunduğundan kargo ezilmeden, kırılmadan, can kaybına yol açmadan uzun mesafeler kat edebilir.
Bir geminin ambarlarına istiflenebilirler ve iç içe oldukları içi kaymadan, devrilmeden kolayca taşınabilirler. Bu, limanlarda yükleme ve boşaltmayı hızlandırır ve liman kapasitesini artırır. Su geçirmez yapıldıkları için, bir geminin güvertesinde de saklanabilirler, bu da nakliye alanından tasarruf sağlar. Bu avantajlar sayesinde konteyner taşımacılığı 1965 yılından itibaren dünyada oldukça yaygınlaşmıştır. Yük konteyner fiyatları oldukça makuldür. Çünkü senelerce ve hiç yıpranmadan defalarca kullanılabilir ve çok sağlam malzemelerden yapılmıştır. Firmamız bu konuda yıllardır en kaliteli hizmeti vermektedir.
Yük Konteyner Yüklenmesi
Malzemeleri konteynerlara yüklemek için makaralı konveyörler ve forkliftler kullanılabilir. Ayrıca onu taşıyacak bir römorka da yüklenebilir. Çerçeveye takılabilen sağlam ayaklar ile araç, konteynere girip çıkabiliyor. Braket araca yerleştirildiğinde kilitlerle sabitlenir. Limana vardığında, uzun güverte yükleme ve boşaltma vinçleri kullanılarak doğrudan gemiye yüklenir ve istiflenir. Limanda boşaltma, kara ve demiryoluna yükleme, raylar üzerinde hareket eden özel vinçler ve istifleyiciler yardımıyla gerçekleştirilir.
Konteyner, römorktan indirilmeden çekici ile gemiye yüklenir. Varış limanında başka bir çekici tarafından götürüldü ve varış noktasına teslim edildi. Bunca ağır makine arasında asla herhangi bir zarara uğramayan konteynerler fiyat açısından da makuldür. Bu yüzden yük konteyner fiyatları muadili olan diğer taşıma şirketlerine oranla daha uyguna gelmektedir bunun sebebi ise senelerce kullanılabilir olmasıdır.
Nakliyecilerin Yük Konteyneri Kullanılması
Konteyner denilince aklımıza nakliye konteynerleri gelir. Özellikle filmlerde, seyirler sırasında limanda bir gemiden konteynerlerin yüklendiği veya boşaltıldığı sahneler vardır. Ancak birçok konteyner türü vardır. Birkaçını sayarsak evler, ofisler ve şantiyeler için de konteynerler olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Kargo konteynerleri ise kara, deniz ve hava yolu ile her türlü eşyayı taşımamıza yardımcı olan, büyük kutular veya büyük kutular olarak da bilinen araçlardır.
Havayolu taşımacılığında ise kargo uçaklarına yüklenen konteynerlerde taşınmaktadır. Dolu konteynerler kalkış noktasından havalimanlarına taşınırken tekrar havalimanına geri taşınır veya kargo varış havalimanına ulaştığında yine kara yoluyla taşınır. Kargo, limana varmadan önce ve limandan varış noktasına kara taşımacılığı ile taşınır. Kargo konteynerlerinin yolcu uçaklarında taşınması yapılmamaktadır.